Torsdagstipset 8

Regnet pøser ned, og Tor slenger hammeren sin i ny og ne. Om du ikke er en av de som skal ta den lange turen fra Trondheim til Oslo på sykkel, kan jeg anbefale følgende spill i denne ukes torsdagstips.

Infamous 2

Høyspente Cole McGrath er tilbake, denne gangen med nye venner, fiender og i en helt ny by. Sucker Punch fikk mye ros for forgjengeren, når den kom i 2009. Cole tar der opp kampen mot The Beast, en kjempe av en fiende, og får regelrett juling. Han stikker sørover for å slikke sår, gjøre seg sterkere og forhåpentligvis blir han sterk nok til å overvinne fienden. Byen er New Marais, ikke så ulik New Orleans.

Av venner drar han med seg den naive, periodevis litt morsomme Zeke og NSA-agenten Lucy Kuo, mens Cole underveis møter den usannsynlig irriterende Nix, en Conduit som han selv. En Conduit er en person som kan tilegne seg spesielle krefter, som for eksempel alle elektrisitetskreftene til vår helt. The Beast følger etter vår venner langs kysten av USA, og spenningen er igang.

Jeg har tidligere skrevet et kort førsteintrykk av spillet, den kan leses her.

Spillet er et såkalt sandbox-spill, der hele verdenen er åpen for utforsking. New Marais er en flott by, veldig variert og kan alene by på mange timer med spilling. Her har du områder som er ødelagt av flom, neonbelyste lysthus og penere boligstrøk. Byen er veldig levende, det er mye som skjer og “sivile” overalt. Og det er ingen tvil om at grafikken er heftig oppgradert i forhold til forgjengeren.

Historien i spillet er helt ok. Den er på ingen måter verdig noen priser, men fungerer godt i det formål å drive spillerne til å samle erfaringspoeng, finne ulike samlegjenstander, og drive Cole videre mot den uungåelige  kampen mot The Beast. Og du kan selv velge om du vil være en helt eller ikke. Velger du den mørke stien får du andre krefter, litt andre oppdrag og historien utspiller seg på en annen måte. Jeg anbefaler alle å teste begge sidene, selv om jeg personlig synes lite om å fly rundt å denge løs på uskyldige innbyggere, men må man så må man…

Kampene i spillet er heftige, actionsfylte og ganske utfordrende til tider. Du skal ha god kontroll på hvor fiendene er, for Cole er på ingen måter uovervinnelig. Heldigvis er heftig angrep ofte det beste forsvar, noe som passer meg ypperlig.

Nå skal det sies at jeg er en veldig stor fan av sandbox-spill, så dette er en sjanger som ligger meg til hjertet. Men uansett vil jeg anbefale alle å gi Cole en sjanse,  Infamous 2 er et veldig stort spill, som byr på mange timer med kos og hygge. Spillet er forresten ekslusivt til PS3.

G

http://youtu.be/Jdo15OoZJOU

[showmyads]

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere