Torsdagstipset 7

Enda en uke har nesten passert, helgen nærmer seg. Og hva passer vel bedre enn å kose seg med hele familien, og en hel haug av legoklosser?

Lego Harry Potter: År 1- 4

Lego er kjent for de fleste, og det har etterhvert blitt en tradisjon å “legofisere” store filmer og merkevarer til spill. Indiana Jones, Star Wars og Pirates of the Caribbean er andre lignende titler som har kommer som spill de siste årene. Men for meg er Harry Potter-versjonen den beste så langt.

Spillet ble sluppet i juni 2010, til omtrent alt av plattformer. Selv har jeg bare spilt dette på PS3, og baserer inntrykket mitt på denne versjonen. Spillet er i grunnen helt likt alle de andre foregående legospillene, der du skal løse ulike gåter og hindringer underveis i brettene for å få historien til å gå. Vi følger mange kjente og kjære øyeblikk fra de første fire bøkene og filmene i spillet, og du får etterhvert møte mange kjente ansikt. Totalt kan man i spillet samle opp 167 ulike karakterer å styre, og du kan blant annet besøke Flirgott, gnomenes bank, og trollstavbutikken til Olivander.

Diagonallmenningen er dette spillets hub, der du kan kjøpe oppgraderinger og karakterer. Galtvort, trollmannskolen, er yrende av liv og hemmeligheter å oppdage, og jeg tror både jeg og junior har brukt minst like mye tid her som i selve brettene.

Grafikken i spillet er veldig god, i hvert fall i legosammenheng. Karakterene du møter er lett gjenkjennelige, og de ulike miljøene og brettene er veldig bra laget. Musikken er fantastisk, og er med på å gi spillet den rette Potter-stemning.

Jeg har spilt spillet både sammen med junior på 7 år og alene. Samarbeidsmodus forgår på splittskjerm, og gir spillet en ny dimensjon. Det er virkelig artig å spille sammen. Junior har også spilt spillet alene, og greier det veldig bra. Han er målbevisst og nesten manisk i samling av alle mulige spillbare karakterer, og kan sitte adskillig flere timer enn det far ønsker. Noen få ganger har gåtene i spillet vært vel vanskelige, men dette var som oftest i starten. Med litt trening gikk alt veldig greit.

Anbefales på det varmeste da dette er et veldig godt spill, både for store og små. Og husk at spillet nytes aller best sammen.

G

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere