Torsdagstipset 6

Torsdag, regnvær, E3. Lite sier vel spilling som nettopp denne torsdagen vi er i nå. Og jeg har litt av en godbit til dere i denne ukes torsdagstips.

Vanquish

Dette heseblesende, flybensindrevne skytespillet er et av mine absolutte favorittspill, i hvert fall hva angår skytespill. I bunn og grunn er spillet såre enkelt, du styrer protagonisten Sam Gideon, der han innimellom alle eksplosjoner og skyting lirer av seg linje på linje med klisjefylt guffe. Historien, dialogen og rammen rundt all skyting er så standard og klisje at det er nesten å regne som kunst. Det er herlig, men ikke nødvendigvis på grunn av kvaliteten.

Men det er ikke historie, dialog, mellomsekvenser eller tårevåte heltedåder som gjøre dette spillet så rått. Det er det forrykende tempoet alt foregår i. Du kastes rett ut i det, læringskurven er brattere en siste motbakke i Birken, men du for en fryd. Mye av dette fordi kjære Sam er utstyrt med noe som kalles ARS, Augmented Reaction Suit. Denne drakten er utstyr med strategisk plasserte rakketer, slik at du på en enkel og rask måte forflytter deg fra dekning til dekning. Du skyter fart med rakettene på knærne, flipper akrobatisk rundt mens fiendene desperat prøver å henge med.

Det er befriende deilig å spille et spill med fokus på kampene, skytingen og action, og la historie komme lenger bak i køen.

Anbefales til alle som vil sette seg rolig ned i sofaen og spille et aldeles nydelig forrykende actionspill.

G

 

[showmyads]

 

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere