Torsdagstipset 5

Aiaiai, beklager til alle som ventet spent på torsdagstipset igår. Jeg tok helligdagen for alt det var verdt, og koste meg ute med barna, fiskestang og forkullede grillpølser. Men nå er hverdagen over oss, og her kommer denne ukes tips.

Skate 3

Nå i disse herlige sommertider tenkte jeg det passet med et spill som i det minste dreier seg om en utendørsidrett. Skate 3 kom til verden 11. mai ifjor, utviklet av EA Black Box.

Bra grafikk

Tony Hawk var kongen på spillhaugen når det gjaldt skating i mange år, fra Tony Hawk Pro Skater i 1999 og egentlig helt fram til Skate ble lansert i 2007. Siden da har vel de aller fleste skatere, gamere og anmeldere stort sett vært enig i at kongen er detronisert, og salgstall som viser at Skate solgte dobbelt så mye som det aktuelle Tony Hawk-spillet sier vel sitt.

En av de store forskjellene mellom Skate og Tony Hawk, var og er at man bruker de analoge kontrollene for å utøve alle mulige triks i Skate, der man trykket på en knapp i Tony Hawk-spillene. Populært kalt “flick-it” kontroll går dette ut på å bevege den analoge kontrollen opp og ned, til siden og et hav av andre muligheter for å ta triks. For eksempel tar man ved å bevege den analoge kontrollen ned og rett opp en standard ollie, mens man med å ta den ned og opp til siden tar en kickflip. Denne var helt nytt når Skate kom, og systemet har siden blitt uviklet og perfeksjonert til Skate 3.

Og kontrollen er sømløs, veldig god og det å lande triks er alltid en fryd. Menden med triks er massiv, og det er ingen tvil om at man finner sine egne favoritter fort. Etterhvert som du får kontrollen inn i fingertuppene lander du både Laser Flips og darkslideslett som bare det. Darkslides er forøvrig en av de nye triksene som er lagt til i Skate 3.

Flotte omgivelser

Danny Way

I Skate 3 har man forflyttet seg til Port Carverton. Skating er heldigvis lov igjen (i toeren fikk du politiet etter deg hele tiden) og byen er et mekka for skaterne. Det er rails, gaps og parker overalt, og variasjonen er enorm. Ved å følge karrieremodusen finner du stadig nye plasser å skate. Det er store industrielle områder som steinbrudd å skate i, og et utall forskjellige basseng som er uten vann. Byen er meget flott lagd, og danner et nydelig bakteppe for alle timene med skating du har foran deg.

Selv om karrieredelen er både lang og god, er det muligheten for å bare slenge seg rundt hvor du vil som er spillet, og egentlig hele serien, sin store styrke. Hele byen ligger åpen ved dine føtter, og det er ubegrenset med timer du kan legge ned å få til triks du kan briefe med. Og onlinemulighetene er forbedret ytterligere i Skate 3, der du enkelt kan skate sammen med venner, dele filmer og utfordre kamerater for å se hvem som er best.

Sønnen min på 7 synes dette spillet er veldig kult, og han fikser det veldig bra. Så har du noen skateinteresserte barn er det mulig de liker dette like godt som min gjør.

Prøv spillet om du liker skating, sandbox spill eller rett og slett vil ha et avslappende spill som du kan putte bøttevis av timer i.

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere