Torsdagstipset 4

 

For en stund tilbake skrev jeg litt om mine førsteinntrykk av dette spillet. Nå har jeg endelig spilt meg ferdig, og spillet er så bra at det fortjener ukens torsdagstips.Det oser respekt og kvalitet av utviklerne i Valve. Med spillserier som Half Life, Left 4 Dead, Team Fortress og nå Portal er ikke det rart. Derfor var det veldig mye hype, og store forventninger knyttet til Portal 2.

Originalt kom Portal bare som en del av en pakke, The Orange Box, og ikke som et individuelt spill. Men spillet fikk fort en kultstatus, og ord som originalt og nyskapende ble brukt av spillmediene, som i aller høyeste grad likte spillet. Det gjorde tydeligvis fansen også, siden spillet fram til Portal 2 kom har solgt over fire millioner kopier (salg over Steam er ikke medberegnet)

Portal 2 fortsetter i samme bane som originalen, du har en portalskyter, og ved hjelp av de blå og oransje portalene skal du forsere brett av ymse størrelse og vanskelighetsgrad. Du får også en del nye verktøy i oppfølgeren, geler som maler overflater og gjør at du spretter, løper fort eller får lagd portaler på flater det tidligere ikke gikk ann. Disse nye verktøyene skaper en variasjon i både brettdesign og gåtene som er veldig god, og du får til tider brynet de små grå bra. Spesielt i spillets samarbeidsdel, der du samarbeider med en kamerat, er det ganske komplekse brett.

Men, om jeg skulle trekke fram en eneste grunn til at du burde vurdere dette spillet, så er det humoren du får servert. GLaDOS, en kunstig intelligens kjent fra Portal, er tilbake i storform. Fornærmelsene hun kommer med er så syrlige, så tvers igjennom onde og servert på en så vennlig, passiv agressiv måte at jeg mange ganger satt spillet på pause. Jeg hadde ikke trengt et spill, det kunne egentlig bare vært en enveis monolog server GLaDOS, og Ellen McClain som gjør en fremragende jobb som skuespilleren og stemmen.

GLaDOS

Her er et par av mine favoritter fra GLaDOS:

“Here are the test chamber results: You are a horrible person. That’s what it says. Wow, we weren’t even testing for that.”

“The birth parents you are trying to reach, do not love you. Please hang up.”

Manusforfatterne har gjort en enestående jobb, og stemmeskuespillerene leverer hver eneste gang. Og med kjente navn som Stephen Merchant som Wheatley, erkebritisk ironi og J. K. Simmons som Cave Johnson blir det ikke dårlig.

Prøv spillet om du vil ha et litt annerledes spill, osende av kvalitet og en humor jeg ikke har opplevd maken til, i hvert fall i spillsammenheng.

G

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere