Torsdagstipset 2

Da er endelig torsdagen over oss, og det er en herlig dag. Idag ser jeg meg nødt til å skuffe alle som ikke har Xbox 360, fordi ukens tips har en sålangt kun kommet til denne maskinen. Og det er et av fjorårets absolutte høydepunkt for meg, og mange andre, Limbo.

Limbo er laget av det lille danske spillstudioet Playdead Studioes, og er hva man kaller et “indie”spill. Dette vil si at det er laget av et lite, uavhengig spillselskap, ofte for lite kostnader. Limbo ble sluppet på Xbox Live Arcade i juli 2010, og senere i butikk, da i en samlepakke sammen med to andre spill; Trials HD og ‘Splosion Man. Og selv om det en liten stund var rykter om både Playstation 3 og PC som plattform, så ble de lagt døde av utvikleren.

I Limbo kontrollerer man en liten gutt som våkner opp i en skog. Spillet utfolder seg som et todimensjonalt plattformspill, der du skal komme deg fra A til B uten å dø. Men utvikleren har laget spillet slik at det er umulig å fullføre spillet uten å dø, da noen av løsningene på gåtene først dukker opp etter at den stakkars gutten blir skamfert, delt i småbiter eller får kappet av hodet sitt. Utviklerne har kalt dette “trial and death” metoden.

Spill er kunst

Gåtene i spillet er varierte og utfordrende, men aldri spesielt frustrerende, og løsningen stirrer deg pent i fjeset når lyset først går opp for deg. Det som virkelig gjør at Limbo har fått den mottakelsen det fikk, er grafikken og stemningen i spillet. Hele spillet foregår i svart-hvitt, og det er en en nydelig lyssetting i spillet. Denne mørke grafiske stilen, kombinert med perfekte bakgrunsslyder gjør at Limbo er et av de mest intense, skumle spillene jeg har spilt. Du skjønner selv hva jeg mener neste gang du tror du går under en gren, og det viser seg at det ikke er en gren.

Limbo er en liten perle av et spill, og fortjener alt det den har fått av priser og gode omtaler. Det er et spill stikk i strid med alle de store titlene som pøses ut, og det er et spill som viser at de største ikke nødvendigvis er de beste.

G

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere