Torsdagstipset 11

Atter en uke har passert, om enn ikke i komplett stillhet. Etter forrige ukes uforståelige hendelse trenger kanskje noen og enhver enn oppmuntring, noe å fylle helgens mange timer med. Hva er vel da bedre enn å nyte en god, gammel klassiker i oppusset drakt?

The Secret of Monkey Island

Dette er kanskje et av de aller morsomste spillene jeg noengang har spilt. Nei, stryk det. Dette er, uten tvil, et av de aller morsomste spillene jeg har spilt. Det er Ron Gilbert, i samspill med Tim Schafer og Dave Grossman som stod bak spillet, den gangen under den tidligere stormakt i spillbransjen, LucasArts.

I spillet kontrollerer du Guybrush Threepwood, en ung gutt med et brennende ønske om å bli pirat. For å gjøre dette får han tre oppgaver som må fullføres.

Jeg skal ikke røpe så mye mer av historien her, for den er usedvanlig sjarmerende og morsom. Det er en lett humor i spillet, en glede og munterhet som ikke så mange andre spill har. Det er et spill laget for å more spilleren, bringe frem latter, fortelle en historie. Spillet tar hverken seg selv, sine skapere eller hele bransjen veldig høytidelig. Og det er et usedvanlig bra spill.

Du kan ikke dø i spillet, og du kan ikke låse deg fast. Det er alltid en løsning, selv om den ikke er like lett å se til enhver tid. Spillet er skapt for å løses, ikke utfordre spillerens tålmodighet eller stahet. Du skal klare spillet, og det skal heller ikke være veldig vanskelig. Trekløveret Gilbert, Schafer og Grossman vil at du skal se hele spillet, få med deg alle de fasinerende karakterene og se slutten. De vil ikke at du skal gi opp, legge fra deg kontrollen og spille noe annet.

Dette spillet nytes best i sin nye drakt, med oppdatert grafikk, musikk og stemmer. Den nye versjonen ble sluppet på Xbox Live Arcade, Playstation Network og til  iPhone / iPod, og er verdt alle pengene og mere til.

Du fortjener litt glede i hverdagen, og jeg kan ikke tenke meg bedre selskap enn Guybrush til nettopp dette.

G

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere