Torsdagstipset 10

Da er torsdagtipset endelig tilbake for å redde helgen din. Etter et par uker med ferie er hverdagen tilbake, spillingen har startet. Og hvem trenger vel egentlig sol og sommer, når det er så mange gode spill å kose seg med? Denne uken anbefaler jeg dere å ta en tur til Roma, der familien Borgia sprer frykt og uro.

Assassin’s Creed: Brotherhood

Dette er det tredje spillet i serien, og tar opp handlingen der Assassin’s Creed 2 slutter. Du styrer fortsatt Desmond Miles, som igjen styrer/gjenopplever Ezio Auditore da Firenze sine minner via Animus. Settingen burde være velkjent for alle som har vært innom serien tidligere.

Denne gangen er det Roma som er byen, og den er tre ganger så stor som det Firenze var i forgjengeren. Borgia og pavemakten styrer byen med jernhånd, og det er opp til deg å gjenopprette byen for folket.

Nytt i dette spillet er at du denne gangen kan rekruttere din egen horde med leiemordere ettesom du frigjør bydeler. Disse leiemorderne kan du sende rundt i Europa på oppdrag, som igjen gjør de sterkere. Du kan også få hjelp av de din egne oppdrag rundt i Romas gater. Dette e rmed å skape en ekstra liten dybde i spillet, og er både underholdende og kjennes ut som en naturlig del av hovedhistorien i spillet.

For det er historien, bakteppe og atmosfæren i spillet som virkelig er spillets største styrke. Roma er nydelig gjenskapt, grafikken er meget imponerende. Roma er gedigen, variert og gjenkjennelig. Pantheon, Vatikanet og ikke minst Colosseum er flotte og imponerende. Selv brukte jeg nesten en time på å klatre opp og ned Colosseum første gangen jeg var der, bare for å utforske.

Historien er gripende, og suger tak i deg fra første minutt. Jeg har ikke fullført enspillerdelen enda, men det jeg har sett så langt er meget imponerende. Og ifølge utvikler Ubisoft og diverse medier er det minst 40+ timer med spilling her alene.

Forrykende flerspiller!

Og begrunnelsen min for ikke å ha fullført enspillerdelen, er at AC: Brotherhood for første gang i seriens historie har en flerspillerdel. Og den er intet mindre enn fantastisk! Her jakter du på andre spillere, enten på lag eller alle mot alle. Du må blande deg inn med folkemassene rundt deg, lure motspillerne til å tro at du ikke er den du er, og så pent og rolig ta livet av de. Det er spennende, intenst, og herlig nyskapende hva flerspiller angår. Jeg har blitt hektet totalt, for første gang på veldig lenge. Enspillerdelen er bra, med flerspilleredelen alene er verdt et kjøp.

Flerspilleren er utrolig morsom!

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette spillet er et av de beste kjøpene du kan gjøre om dagen, og anbefaler det til alle som ikke har prøvd det allerede.

G

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere