Fifa best på XBOX 360 eller PS3?

Først av alt vil jeg bare meddele at dette er en relativt subjektiv artikkel, og at det nok er mulig å lese ut i fra ordlyden hvilket ”lag” jeg er på i debatten om FIFA er best på XBOX 360 eller PS3.Debatten har gått på diverse debattforumer rundt omkring på internett i årevis, og de ender sjelden i enighet. Som regel ender diskusjonen(e) i at håndkontrollene og ”følsomheten” i spillet er svært avgjørende. Selv sverger jeg til XBOX 360 når jeg skal spille fotballspill, og for øvrig alle andre konsollrelaterte spill, og dette på grunn av følgende:

Bra grafikk

1. Jeg er svært fornøyd med kontrollene til XBOXen. Kritikken og argumentene mot at de er store og klumpete ser jeg, men jeg trives bedre med hvordan knappene er plassert på XBOXen kontra hvordan de er plassert på Playstations håndkontroller.

2. Joysticken, populært kalt ”Sticken”, på XBOX er ikke i nærheten av like følsomt som på Playstation. Dette gir deg muligheten til å være litt mer ”slurvete” uten at det blir for enkelt å slå pasninger, skyte skudd og legge innlegg.

For øvrig mener jeg at FIFA 11 er et dårligere spill enn FIFA 10 på dette punktet. Misforstå meg rett her; gameplayet i 2011-versjonen er forbedret mtp realisme og følsomhet. Men når jeg, som er av den oppfatning at jeg mener fotballforståelse skal være mye viktigere enn erfaring, ser at utviklingen går i feil retning sånn sett, så blir jeg oppgitt. Og denne utviklingen er mye tydeligere på Playstation enn på XBOX.

3. Favoriseringen av enkelte spillere er tydeligere på Playstation. Om du er Real Madrid eller Portugal på FIFA 10, så vil du ha en enorm fordel i at Cristiano Ronaldo er 25-30 % kjappere enn ALLE andre spillerne. Sett han som spiss, så har du et par kjappe mål gratis i løpet av en kamp dersom man har ferdighetene som skal til foran mål.

Les også: Utelivet i Madrid


Alt i alt mener jeg at denne konklusjonen fører til at FIFA er mye bedre på XBOX enn på Playstation. Naturligvis skjønner jeg at det er en vanesak, da det er slik at 95 % av de som bruker Playstation mener at det er best, og vice versa.

Blogglisten

 

Forfatteren driver til daglig flere nettsider, blant annet Partyferie . Har spilt XBOX i et par år allerede, og er over gjennomsnittelig opptatt av spill – da med hovedvekt på fotballspill.

 

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere