E3 Inntrykk dag 1

Da har den første dagen på E3 gått i Los Angeles. Microsoft, EA, Ubisoft og Sony har alle holdt sine pressekonferanser. Jeg fikk sett alle på nett, og selv om det ikke er det samme som å være der, så var det interessant nok uansett.Microsoft startet årets E3, og fokuset er uten tvil å involvere massene i spillingen. Xbox 360 skal ikke lenger bare være for “gamere”, den skal være for hele familien. Det skal være for venner og fiender, for barn og voksne, damer og menn. Du skal kunne bruke den som et mediesenter, med live tvsendinger, videreutvikling av filmutvalg, musikk og tilgjengelighet. Du skal dele med dine venner over hele verden via sosiale medier, og alt dette skal du gjøre ved hjelp av Kinect.

Mesteparten av pressekonferansen var en eneste stor reklame for Kinect, og i alle sammenhenger ble den nesten prakket på deg. OK, så er teknologien bak imponerende, og Kinect Fun Labs var morsom, men jeg kan enda ikke se noen av spillene som ikke er barne- eller familievennlige. Ghost Recon: Future Soldier ble riktignok vist med en veldig stilig Kinect-støtte i forhold til Gunsmith, mens skytedemoen så både upresis og klønete ut. Jeg vet i hvert fall med meg selv at jeg neppe gidder å stå å spille skytespill på den måten.

Det ble også demonstrert stemmestyring via Kinect, der man eksempelvis ved å si “Xbox: Games” kommer rett til spillene, eller “Xbox Bing: X-men” får opp et søk med alle spill og tilgjengelige filmer om X-men. Igjen en morsom gimmick, men ikke noe revolusjonerende for oss som primært bruker Xbox til spill.

Mass Effect 3 har også stemmestyring, der du blant annet kunne si Shepards dialogvalg. Ikke noe jeg gidder å gjøre, han sier de jo selv… Men muligheten til å gi taktiske beskjeder til dine kompiser så ut som en morsom funksjon jeg gleder meg til å se mer av.

To nye Kinect-spill ble også vist for første gang; Fable: The Journey og Ryse. The Journey så man ikke all verden til, men inntrykket av det jeg så er heller labert. Fekting og veiving med armer for å slå og kaste litt magi, og automatisk transport til neste fiende. Forhåpentligvis vil nye funksjoner og mer av spillet bli vist, og rette på det inntrykket. Ryse lages av Crytek, og er et actionspill der man skal fekte, sparke, nikke og slåss seg vei gjennom antikkens Roma. Lite ble vist i traileren, så jeg skal ikke dømme så mye utifra den.

Men det var noen øyeblikk underveis som kilte littekstra. Modern Warfare 3, som åpnet hele seansen, ser unektelig bra ut, med forrykende action og flott grafikk.

Gears of War 3 ble selvsagt også viet tid, der gode gamle Ice-T også tok seg tiden til å spille litt.

Og sist, men definitivt ikke minst, Halo: Combat Evolved i ny HD-drakt, og Halo 4! Riktig bare en liten teaser så langt, men spennende å se hvordan Master Chief blir uten Bungie bak utviklerspakene.

http://youtu.be/TC2yMKMENdg

Og kanskje den mest positive opplevelsen av hele konferansen, Tomb Raider. Imponerende grafikk, klaustrofobisk og intenst. Dette blir spennende!

Alt i alt vil jeg si godkjent av Microsoft, men uten de helt store overraskelsene. Mye Kinect, som teknologisk er imponerende, men som enda ikke er fullt utnyttet i spillene som presenteres. Og Tim Schafer da, stakkars mann. Så mye potensiale som han har som spillutvikler, så er det litt trist å se han utvikle Sesam Stasjonspill. Mulig det blir både bra og underholdende, men kom igjen da mann?

 

 
ToppBlogg - toppliste for bloggere